The Great Disruption | Lidewij Edelkoort

Hieronder een beeldverslag van de Trenddag met Li Edelkoort op 8 september 2022. Het klooster van Buitenplaats Doornburgh was een mooi kader om te luisteren naar de visie van Li in ‘The Great Disruption’.

The Great Disruption

“Na de pandemie veranderen mensen hun leven radicaal ze zullen hun baan opzeggen en hun stadsleven achter zich laten, kiezen voor een beter bestaan, verbonden via technologie en dichter bij de natuur. Voor sommige mensen kan het leven er nogal introspectief uitzien, waardoor ze zich kunnen concentreren op tijd en wat het belangrijkst is. Anderen zullen verschillende Human Connections vieren, samenkomen om ervaringen te delen, het leven ten volle vieren. Design neemt nota van deze dramatische evolutie, door gebruik te maken van emotionele vormen, organische materialen, boeiende kleuren en tactiele afwerkingen om onze ruimtes, meubels, opbergermeubelen en accessoires opnieuw te ontwerpen.”

“Aan het begin van een nieuw tijdperk zal een geweldige generatie de weg wijzen naar een meer bewuste toekomst waarin verschillende belangrijke levensstijlen ontstaan, wat bewijst dat verandering voorgoed niet alleen mogelijk is, maar al goed op weg is.”

Lidewij, juni 2022