Trendbooks

Speciaal voor leden van Trendinstituut worden de lezingen waar mogelijk vergezeld van een bijzonder naslagwerk. De trendboeken van Li Edelkoort zijn zeer waardevolle en prachtige handgemaakte boeken. En uitgevoerd in een speciale editie voor Trendinstituut. Zuzanna Skalska maakt vaak een eigen boek

en die krijgen de leden ook uitgereikt tijdens de presentatie. Daarnaast worden andere boeken getoond van visionairs waar eenmalig of vaker een samenwerking mee is. Dit wordt verder aangevuld met speciale uitgaven, die het waard zijn om te delen; de aanraders.

NII034

The Great Disruption

Lidewij Edelkoort & Philip Fimmano

Het trendverhaal richting 2024 gaat over de verwachte grote ontwrichting. De samenleving is op weg om tot in de kern grondig te veranderen; het transformeren van alle aspecten van het leven met design in zijn kielzog, het vernieuwen van meningen en het verjongen van cultuur vanuit een radicaler standpunt.

Mensen migreren van steden naar het platteland, ze nemen ontslag om meer nomadisch te worden. Ambacht wordt gekozen als hun tijdverdrijf en het leven wordt met volle teugen gevierd. Door schoonheid te verzamelen als een vorm van therapie, leven ze misschien geïsoleerd en hebben ze plekken nodig die genezen, maar tegelijkertijd ontwerpen ze interieurs die passen bij hun sterke intuïtie op talloze creatieve manieren. In dit prachtige boek is in diverse thema’s de inspiratie van de Great Disruption in beeld gebracht. (Deze uitgave is uitgereikt aan leden tijdens de trendpresentatie van Li Edelkoort).

2022

The Great Disruption
Lidewij Edelkoort
ISBN: -

NII034

Prototyping 2040
Zuzanna Skalska
ISBN 9788396238702

Boek-Prototyping-2040 geschreven door Zuzanna Skalska & Rafat Kotodziej

Talking Textiles - fruits of the loom
Lidewij Edelkoort & Philip Fimmano
ISBN: -

Boek Talking Textiles geschreven door Lidewij Edelkoort & Philip Fimmano

2021

The Guide to the Ecosystem Economy
Rik Vera
ISBN 9789401472104

Boek The Guide to the Ecosystem Economy geschreven door Rik Vera

2020

A Labour of Love
Lidewij Edelkoort & Philip Fimmano
ISBN: 9789462263918

Boek_A loubour of love_Lidewij Edelkoort&Philip Fimmano

Legacy - signals of change 2021-22
Zuzanna Skalska
ISBN: -

Boek Legacy geschreven door Zuzanna Skalska

Aanraders

Netto Positief
Paul Polman & Andrew Winston
ISBN: 9789044650488

Boek Netto Positief geschreven door Paul Polman & Andrew Winston
Persoonlijk ben ik geen Unilever fan, simpel weg omdat ze te veel macht hebben. Maar dit boek laat zien, hoe Paul Polman als een leider zijn visie uitvoerde. De kring van mensen die het begrepen groeide als een olievlek. Maar vasthouden aan de visie bracht het bedrijf verder. En ook de tegenslagen worden benoemd.
Een zogenoemde ‘page-turner’ en bij elke bladzijde dacht ik: ja, echt dat moet een bedrijf doen. Dus als je hier meteen de vertaalslag naar jouw onderneming naast zet, en daadwerkelijk al lezend echt opschrijft, is het business model voor meer teruggeven dan nemen gereed.
Astrid van Leeuwen